Se de nye videoguides på videokonference.aau.dk her
I forlængelse af AV-/VK-projektet, hvor al udstyr på AAU gennemgik en enorm opgradering, er der også implementeret tiltag på AAU, der skal være med til at sikre værdi og fuldt udbytte for brugerne. Bl.a. er det obligatorisk for alle undervisere, at de skal på kursus i brugen af videokonference-udstyret, så de kan bruge systemet optimalt, så også de studerende får det maksimale ud af undervisningen, om de så sidder i samme lokale som underviseren eller på en anden adresse.
ITS arbejder naturligvis kontinuerligt på servicering af systemerne, men også fortløbende på forbedring af understøttelsen af vejledninger og information, som brugerne kan tilgå. Der kan være perioder, fx efter en lang sommerferie uden undervisning, hvor en underviser har brug for en genopfriskning inden studiestart for at føle sig godt klædt på til at tage imod de studerende i nye undervisningslektioner, men der er også brug for vejledningerne for at vise palletten af muligheder, som systemerne giver brugerne for fx at vise og dele indhold på nye og andre måder, end brugeren er vant til.
Bedre brugeroplevelse
Udover indholdet af information og vejledninger, er selve "indpakningen", formidlingsmetoden, også effektfuld. I ITS har vi en handlingsplan, der i 2018 konkret går på at skabe bedre brugeroplevelser, og når det gælder informationer på hjemmesiden, kan vejledningstekster mange steder løftes med videoguides som supplement.
Med netop det afsæt har ITS' Per Mouritzen udarbejdet en række videoguides til videokonference.aau.dk. Han fortæller om arbejdet med dem:
"Jeg ved, at de videoguides, som Barbara (Johansen, ITS) har lavet om wifi, print osv. er blevet modtaget meget positivt, så da jeg fik efterspørgsel på videoguides bl.a. fra underviserne i forlængelse af det obligatoriske AAU-kursus i brugen af AV-/VK-udstyr, og vi samtidig har fokus på forbedring af brugeroplevelsen, så kastede jeg mig ud i arbejdet", fortæller Per.
De fem videoguides er først for nyligt publiceret på hjemmesiden og dermed blevet tilgængelige for brugerne, men den feedback de hidtil har høstet, er positiv.
Per har derfor yderligere videoguides i støbeskeen, bl.a. om brugen af udstyr i auditorier.